Marți, 16 Ianuarie 2018
ISU Argeș are autospecială de ultimă generație

ISU Argeș are autospecială de ultimă generație

Pe final de an, Inspectoratul pentru Situații de Urgenta Argeș a intrat în posesia unei autospeciale de intervenție și salvare la înălțimi. Autospeciala poate interveni până la o înălţime de 42 de metri şi poate să fie folosită, atât pentru stingerea incendiilor, cât şi pentru salvarea persoanelor aflate în pericol. 
Nacela este dotată cu un senzor de apropiere, iar numărul maxim de persoane care pot intra în nacelă este de trei, în condiţiile în care nu se depăşesc 300 de kilograme. Există și o platformă rabatabilă pentru transportul persoanelor aflate în imposibilitatea de a se deplasa.
Se poate lucra la capacitate maximă până la o viteză a vântului de maxim 12 m/s.  Este dotată și cu un lift ce poate transporta maxim trei persoane și care are un acces facil la platforma de lucru.
Autospeciala, în valoare de peste 2 500 000 lei, este repartizată Detașamentului de Pompieri Pitești și a fost achiziționată prin Proiectul “MULTIRISC Modul I", demarat de IGSU.

Trebuie spus că ISU Argeș a beneficiat de-a lungul timpului de mai multe dotări de înalt grad. ISU Argeş a primit nouă utilaje noi în urmă cu câțiva ani. Este vorba despre cinci autospeciale, o autospecială pentru descarcerare, un laborator chimic şi două salvări care vor fi în dotarea ISU Argeş, dar care sunt folosite şi la nivel regional. Asta, pentru că dotarea s-a făcut în urma accesării unor fonduri europene prin intermendiul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia” .  

Read 750 times