Marți, 16 Ianuarie 2018
Video! Vin 20 de milioane de lei pentru reabilitarea Galeriei de Artă din Pitești

Video! Vin 20 de milioane de lei pentru reabilitarea Galeriei de Artă din Pitești

Astăzi, în prezența vicepremierului Paul Stănescu, a fost semnat contractul de finanțare pentru Galeria de Artă Pitești, în valoare de 20 de milioane de lei. Acesta este primul din cele trei proiecte de restaurare, consolidare și modernizare pe fonduri europene pe care CJ Argeș le-a depus pe axa destinată obiectivelor de patrimoniu istoric și cultural. Galeria de Artă a găzduit, într-o perioadă, primăria Pitești.

Președintele CJ Argeș Dan Manu, împreună cu ministrul fondurilor europene, Marius Nica și directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat au semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea galeriei de artă Rudolf Schweitzer-Cumpăna.
Ceremonia s-a desfășurat în prezența 
Ministrului Dezvoltării Regionale, vicepremierul Paul Stănescu și a secretarului de stat de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Adrian Gâdea. Alte două proiecte pe aceeași axă de fonduri europene, pentru reabilitarea obiectivelor de patrimoniu istoric și de cultural, vor fi semnate în următoarea perioadă. Este vorba despre reabilitare și modernizare clădire veche Muzeul Județean Argeș (fosta clădire a Prefecturii) și Cetatea Poenari.

Împreună, cele trei proiecte accesate de Consiliul Județean Argeș însumează peste 50 de milioane de lei. Este în același timp al doilea contract pe fonduri europene semnat, după un drum de interes județean.


Media

Read 806 times