Miercuri, 21 Februarie 2018
Video! Spectacol de Anul Nou Chinezesc la Pitești, cu melodii vechi de 3000 de ani

Video! Spectacol de Anul Nou Chinezesc la Pitești, cu melodii vechi de 3000 de ani

Argeșenii au fost spectatorii unui spectacol extraordinar dedicat anului nou chinezesc. Spectacolul, oferit de ambasada chinei, a fost întreținut în exclusivitate de artiști chinezi.

 În ultimii ani, relația județului Argeș cu partenerii admnistrativi și economici chinezi s-a dezvoltat exponențial, grație și asociației China RO. Sute de argeșeni, mai ales copii, învață limba chineză, iar o parte dintre ei studiază deja în china cu burse din partea statului asiatic. Datorită acestei relații deosebite, ambasada chinei și casa româno-chineză au oferit, drept cadou, un spectacol cu artiști chinezi prin care s-a marcat debutul Anului Nou Chinezesc 2018.La eveniment au participat și delegații ai ambasadei Chinei la București, dar și oficiali din zona administrativă și academică, precum și parlamentari argeșeni.

Artiștii formației Nair band sunt din Mongolia interioară, o regiune din China. Cu ocazia noului an chinezesc, ei au oferit publicului piteștean momente de spectacol excepțional, cu melodii și dansuri tradiționale vechi care au transmis simboluri ale culturii milenare ale unui imperiu care a dominat lumea asiatică și care acum este una din marile forțe mondiale, mai ales din punct de vedere economic. Instructorul formației nu a știut să dea prea multe exemple de români cunoscuți. Cel mai cunoscut nume, explicabil, s-a dovedit a fi Nicolae Ceaușescu. Dar amintirea lui Ceaușescu este înlocuită acum de Simona Halep, calitățile sportive și frumusețea jucătoarei de tenis din țara noastră cucerind și publicul din Asia.

Repertoriul a cuprins și trei piese vechi de 3000 de ani. Formația Nair Band provine din nordul Chinei, din Mongolia interioară și are în repertoriul muzică tradiționale, dar și piese în limba chineză. Este pentru prima dată când performează în România. Un astfel de spectacol va mai fi oferit în țara noastră la București.

 

 


Media

Read 632 times