Vineri, 23 Iunie 2017
ProArges

ProArges

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a organizat în Giurgiu ședința Comitetului de Bazin Argeș –Vedea. Ședința, condusă de prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, în calitate de președinte al Comitetului de Bazin, a avut ca temă sărbătorirea Zilei Dunării, eveniment ce este marcat la nivelul tuturor statelor din bazinul hidrografic al Dunării, la data de 29 iunie.

Aceasta a fost și prima ședință de bazin la care a participat inginerul Bogdan Florian GORUNESCU din calitate de director al ABAV Argeș. Astfel, subiectele dezbătute au fost în strânsă legătură cu activitatea de gestionare a apelor fluviului. Au fost prezentate două proiecte importante privind fluviul Dunărea. Cu ocazia ședinței Comitetului de Bazin a fost lansată și sesiunea de comunicări “Apă pentru viitor, viitorul pentru APE,, destinată studenților care se pregătesc la facultățile cu profil de protecția mediului sau conexe. Patru studenți ai Universității din Pitești, însoțiți de profesorul Cristian Popescu, au prezentat lucrările realizate sub coordonarea cadrelor didactice universitare. Ședința a fost urmată de o plimbare pe fluviul Dunărea cu nava Sarmisegetusa. În acest timp pe esplanada Dunării, 60 de copiii de gradiniță și școală primară, au sărbătorit Ziua Dunării prin desene pe asfat, concursuri și jocuri.

Președintele organizației de femei a PNL Argeș Olimpia Doru a demisionat din PNL. Olimpia Doru își va pierde prin acest gest și calitatea de consilier județean. Deputatul Dănuț Bica, susține că încă mai speră ca Olimpia Doru să revină asupra demisiei.

 Conform deputatul Dănuț Bica și a secretarul general al PNL Argeș, Florentin Popa, Olimpia Doru și-a explicat decizia prin motive personale, printre argumentele invocate fiind și necesitatea unei mai mari implicări în activitatea proprii firme. Ca urmare a demisiei sale, Olimpia Doru pierde funcția de consilier județean.  Dan Bica susține că, deși a avut o lungă discuție cu Olimpia Doru, nu a înțeles prea bine motivele care au determinat-o pe cea mai arțăgoasă voce din PNL Argeș, dar și unul dintre cei mai activi și mai implicați membri ai PNL Argeș să plece. Conform unor informații, Olimpia Doru nu prea și-a mai găsit locul în noua organizație județeană. Olimpia Doru va fi înlocuită în Consiliul județean cu profesorul Gheorghe Bănică, următorul pe listă. Bănică a mai fost consilier județean din partea PNL în mandatul 2012-2016.

Președintele Consiliului Județean Argeș Dan Manu a primit vizita cunoscutei regizoare și balerine Beatrice Rancea. Discuțiile au vizat posibiitatea unei colaborări a Teatrului Al. Davila cu Opera Română, unde Beatrice Rancea este director. La discuțiile dintre Dan Manu și managerul - director interimar al Operei Naționale București a participat și directorul Teatrului Al. Davila din Pitești, Nicolae Poghirc. De altfel, tema abordată a fost o posibilă colaborare a Operei Naționale București cu instituțiile de cultură aflate în coordonarea Consiliului Județean Argeș, astfel încât publicului argesean de toate vârstele să i se ofere o gamă cât mai variată de spectacole de operă, operetă, balet și muzică.

Se încurcă apele la PSD Argeș. Este foarte probabil ca în formula noului guvern să nu mai avem un ministru din Argeș. Șerban Valeca este printre puținii miniștri care nu și-a retras demisia depusă săptămâna trecută. Conform unor surse din organizația județeană, este foarte probabil ca Șerban Valeca să nu mai dorească să își reia postul de ministru al Cercetării și Inovării. Conform acelorași surse, Valeca este nemulțumit de evaluarea făcută de comisia din partid pentru punerea în aplicare a programului de guvernare. În opinia acestuia, ar fi fost implementate sau începute mai multe măsuri decât cele două contabilizate de comisia condusă de Vâlcov. 

Din câte se știe, mai mulți colegi din organizația județeană încearcă să îl convingă pe Valeca să se răzgândească. În acest weekend, PSD și ALDE vor stabili numele propunerii de premier cu care se va merge la consultările cu Klaus Iohannis. La începutul săptămânii ar urma să fie stabilită și componența guvernului, astfel că Valeca mai are câteva zile la dispoziție pentru a se răzgândi. Astăzi, la conferința de presă, chestorul Camerei Deputaților Mircea Drăghici și secretarul general al PSD Argeș, Ion Georgescu, au evitat să răspundă care este situația lui Șerban Valeca, afirmând că cel mai în măsură să răspundă este chiar liderul PSD Argeș, a cărui zi de naștere este astăzi. Cei doi au subliniat însă că PSD Argeș îi va acorda sprijinul politic necesar dacă Valeca va dori să reintre în cărți pentru portofoliul de la Cercetare.  Șerban Valeca nu a dorit să comenteze aceste informații.

Miniștrii care au făcut cerere de retragere a demisiilor din Guvern sunt următorii: Romeo Dunca, Teodor Meleşcanu, Alexandru Petrescu, Mircea Dobre, Sevil Shhaideh, Ana Birchall, Petre Daea, Rovana Plumb, Florian Bodog, Toma Petcu, Andreea Păstrînac, Mihai Tudose, Adriana Petcu, Pavel Năstase, Răzvan Cuc, Gabriel Leş, Tudorel Toader, Viorel Ilie, Graţiela Gavrilescu, Viorel Ştefan

Președintele C.J. Argeș, Dan Manu, și vicepreședintele Ion Mînzînă au verificat stadiul lucrărilor premergătoare desfășurării Campionatului Mondial de Kaiac Canoe pentru Juniori, la Complexul Naţional Sportiv Bascov-Budeasa.

Astfel, împreună cu primarii comunelor Bascov și Budeasa, Gheorghe Stancu și Nicolae Rachieru, cu reprezentantul Poliției Rutiere și cu managerul Regiei de Drumuri Județene Argeș, au fost trecute în revistă lucrările la căile de acces la baza nautică, starea drumurilor, marcajele, precum și gradul de vizibilitate la trecerea la nivel cu calea ferată din zonă.

În această perioadă, drumul care face legătura dintre DN 7C Piteşti-Curtea de Argeş de Complexul Naţional Sportiv Bascov-Budeasa a fost asfaltat și lărgit, iar în zona porților de acces la pistele bazei nautice a fost amenajată o parcare, astfel încât traficul în zonă să nu fie blocat.

În perioada 27 - 30 iulie, Complexul Naţional Sportiv Bascov-Budeasa va reuni în competiția de nivel mondial de kaiac canoe peste 1600 de sportivi, din 93 de țări, la acest eveniment Consiliul Județean Argeș fiind partener.

 De asemenea, astăzi, angajații primăriei au marcat și ziua Iei, fiind îmbrăcați în costumele tradiționale românești. 

Facultăţile Energetică şi IMST din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti vor aduce în Mioveni, pentru al şaptelea an consecutiv, două specializări: Managementul Mediului şi Dezvoltare Durabilă (20 de locuri) şi Concepţie şi Management în Productică (20 de locuri).
Înscrierile se vor organiza în perioada 3 – 12 iulie 2017, iar taxa de înscriere este de 100 de lei
Ce trebuie să conţină dosarul de admitere?
1.Fişă de înscriere tip (obţinută de la comisia de admitere a facultăţii)
2.Două fotografii recente (color, format 3x4cm)
3.Diploma de bacalaureat, în original
4.Diploma de licenţă/inginer sau echivalentă acesteia, în original
5.Foaie matricolă/suplimentul la diplomă în original
6.Certificat de naştere – copie legalizată
7.Certificat de căsătorie – copie legalizată (dacă este cazul)
8.Adeverinţă medicală tip eliberată de un cabinet medical, din care să rezulte că solicitantul este apt medical pentru specializarea la care candidează
9.Chitanţa privind plata taxei de înscriere
10.Copie carte de identitate.
La Facultatea de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice (programul de master Concepţie şi Management în Productică) admiterea va consta într-o probă tip interviu, iar la Facultatea de Energetică (programul de master Managementul Mediului şi Dezvoltare Durabilă), într-un examen scris. Cele două programe de master sunt organizate de Universitatea Politehnica din Bucureşti, în colaborare cu Academia Oamenilor de Şţiinţă din România – secţia VI Ştiinţe Tehnice și Academia de Studii Economice şi cu sprijinul Primăriei Mioveni.
Informaţii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0348/455.111 (luni-vineri, în intervalul orar 10.00 – 13.00).

Absolut TV este cea mai urmărită televiziune din Argeș. Conform unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie  (IRES), 65% dintre argeșeni urmăresc Absolut tv.  
Conform unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie, Absolut Tv este cel mai urmărit  canal de televiziune din Argeș. Relansat în luna decembrie a anului trecut, postul de televiziune a reușit să urce în preferințele argeșenilor, asta probabil și pentru că este, la acest moment, singura televiziune de pe piața media argeșeană care poate transmite live, fie cu rucsacul, fie cu un car tv, din orice colț din județ.  
 Conform datelor sondajului IRES, Absolut TV are o cotă de piață de 41% , dublu  față de următoarea clasată, care are doar 19%  din voturile telespectatorilor. Cei mai mulți telespecatori, 67% , apreciază jurnalul de știri care este live în fiecare seară și durează o oră aproape neîntreruptă de publicitate. La prima oră, argeșenii aleg tot Abolut TV, dovadă că 46% dintre respondenți își beau cafeaua în fiecare dimineață cu Marian, Miky și Alexa. Iar informațiile din sănătate sunt cele mai bune, pentru că Prețuiește Sănătatea, moderată de Aurora Sărărescu este cea mai urmărită emisiune din județ.


Liviu Dragnea a afirmat, în conferința după votul moțiunii de cenzură, că mai mulți parlamentari PSD au fost amenințați cu dosare penale dacă vor vota moțiunea. Unul dintre cei amenințați a fost, după cum susțin, și chestorul Camerei Deputaților Mircea Drăghici, care are și funcția de trezorier al PSD la nivel național. M-au amenințat, prin interpuși, că nu voi sfârși bine nici eu nici soția mea dacă vom susține moțiunea de cenzură. Cred că despre asta este vorba cu statul paralel. S-a votat deci sub o presiune extraordinară însă am votat totuși pentru că nu a trebuit să mă las intimidat., a declarat Mircea Drăghici la Absolut TV, într-o emisiune difuzată din Palatul Parlamentului chiar în ziua votării moțiunii de cenzură.
Aceste acuzații au fost reluate și în conferința de presă de la PSD Argeș de vineri.

 „Am primit un sms, imediat ce primul ministru Sorin Grindeanu a refuzat să demisioneze, de pe un număr de telefon necunoscut, în care mi se spunea: << Felicitări preşedintelui partidului; în foarte scurt timp Sorin Grindeanu va triumfa. Ştiu că veţi fi alături de dumnealui>>. Am încercat să sun pe acel număr să văd cine este. Era fără semnal sau închis. N-am băgat în seamă un astfel de sms după care, înainte de moţiunea de cenzură, chiar în buza începerii activităţii moţiunii de cenzură, ştiut fiind faptul că sunt chestorul Camerei şi că de multe ori particip direct la înmânarea bilelor de vot, dar am fost si cel care a dat rezultatul la moţiunea de cenzură la căderea Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu (...) probabil cineva s-a hotărât să îmi dea un sms de pe acelaşi număr de telefon prin care mi s-a spus că dosarele mele de pe justiţie şi al soţiei mele sunt în mâinile lor şi că ele vor avea un rezultat nefast în cazul în care moţiunea de cenzură va trece. Cu alte cuvinte, copiii nu or să-şi mai vadă părinţii, iar bunicii sunt mult prea în vârstă pentru a creşte aceşti copii, aşa că trebuie să ne gândim bine la ce facem”, declarat, vineri, Mircea Drăghici.

 

Întrebat dacă va face plângere penală, Drăghici a precizat că de acest aspecte se ocupă avocatul său.  

Strategia Energetică a României se află, în acest moment, în avizare la Ministerul Mediului. Documentul ar putea deveni lege, pentru a crea stabilitate și predictibilitate în domeniu, a declarat, Robert Tudorache, argeșeanul care ocupă funcția de secretar de stat în Ministerul Energiei.
''Pentru Strategia Energetică a României s-a comandat un studiu în 2016 și s-au făcut multe scenarii. Din punctul meu de vedere, ceea ce au făcut colegii mei pe parcursul anului 2016 este foarte bine, au gândit o strategie pe următorii 30 de ani, însă evident cum era de așteptat o nouă conducere la minister, o nouă echipă și suntem în faza de re-evaluare a acestei strategii, nu neapărat de schimbare. Noutatea pe care vrem să o introducem în aprobarea noii Strategii Energetice este să o ridicăm la rang de lege. Am constatat că interesul pentru Strategia Energetică este extrem de mare în cadrul fiecărei comisii parlamentare prin care am trecut în ultimele șase luni. Așa încât, împreună cu ministrul Toma Petcu (ministrul demisionar al Energiei, n.r.) am luat hotărârea de a o ridica la rang de lege pentru a reuși să ajungem la cele două deziderate spuse mai devreme — stabilitate și predictibilitate. Având o Strategie Energetică foarte bine determinată pe următorii 30 de ani, atunci vom putea discuta și despre ce proiecte vom scoate ca țară. Dacă este loc de mai bine și de îmbunătățiri, vor fi făcute. Strategia Energetică a României este în avizare la Ministerul Mediului și în paralel sperăm să definitivăm și din punct de vedere al specialiștilor noștri din Ministerul Energiei'', a spus Tudorache.

Potrivit oficialului, România trebuie să-și reducă pe cât posibil capacitățile de poluare, dar renunțarea definitivă la producerea de energie pe bază de cărbune este ''aproape imposibilă''.

''Acum suntem în situația în care la nivelul Uniunii energetice europene se pune problema decarbonării, preponderent cu creșterea energiei din surse regenerabile și cu eficiența energetică. În acest context, România trebuie să să-și reducă pe cât posibil capacitățile de poluare și să coreleze aceasta de pe alte paliere. Pentru noi este extrem de importantă energia nucleară. În viziunea Ministerului Energiei, realizarea unui ciclu nuclear integrat este o mare ambiție pe care ne dorim foarte mult să o atingem. În viitorul nu foarte apropiat noi nu vom renunța la capacitățile de producere a energiei produsă pe bază de cărbune, este aproape imposibil'', a subliniat secretarul de stat din Ministerul Energiei.

 

Pagina 1 din 413